Sisällysluottelo

Astiapesukoneen puhdistus

Puhdas ja hyvintoimiva astianpesukone säästää aikaasi ja tekee arjestasi helpompaa.Tiskikoneeseen kertyy säännölllisessä käytössä keittiövälineistä  irronutta rasva-, ja kalkkikertymiä, jotka tukkivat astiapesukoneen suodaattimet ja putket.

Tiskikoneeseen kertyneet kalkki- ja rasvasaostumat pidentävät pesuohjelman kestoa, heikentevät puhdistustehoa ja lyhentävät laitteen käyttöikää. Epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa myös hajuhaittoja, jolloin pesun jälkeen astioihin jää tunkkainen haju.

 •  Poista tiskikoneen pesutilasta:

Korien puhdistus

 •  Koreihin on voinut jäädä jäämiä, jotka eivät ole irronneet  normaalin pesun yhteydessä. Laita korit lämpöiseen veteen. Lisää hieman käsitiskiainetta sekaan ja harjaa tiskiharjalla korit puhtaiksi. Pesun jälkeen laita korit kuivumaan. 

Siivilöiden puhdistus

 •  Pesutilan pohjassa oleviin siivilöihin kerääntyy lautasista ja keittiövälineistä irroonneet ruoantähteet. Siivilä on usein lukittu, joten avaa lukitus ja poista siivilä puhdistusta varten. Poista ruoantähteet ja huuhtele juoksen veden alla. Käytä tiskiharjaa ja käsitiskiainetta tarvittaessa hankalien tahrojen kanssa. Aseta puhdistuksen jälkeen siivilät takaisin paikoilleen.

  HUOM. Älä koskaan käytä astianpesukonetta ilman siivilöitä.

Suihkuvarsien puhdistus

 •  Suihkuvarsien puhdistus. Suihkuvarsiin kerääntyy pesun yhteydessä ruoantähteitä, jotka  saattavat haitata veden suihkuamista pesun aikana. Tästä on seurauksena heikentynyt pesun lopputulos.

  Irrota suihkuvarsi/varret ja puhdista suuttimiin jääneet ruoantähteet neulepuikolla tmv työntämällä suihkuvarren sisään, jonka jälkeen huuhtele suihkuvarsi/varret juoksevan veden alla puhtaaksi. Pulloharjalla saat puhdistettua varren sisäpinnat, jos lika ei irtoa pelkällä huuhtelulla. Aseta lopuksi suihkuvarret takaisin paikoilleen ja tarkista, että pääsevät pyörimään vapaasti.

 • Valitse tiskikoneesta  60- 75 asteinen pesuohjelma ja pese ilman ruokailuvälineitä. Anna luukun olla suljettuna noin 30 minuuttia pesun jälkeen, ennen kun avaat tiskikoneen luukun. Näin  hyödynnät kuuman höyryn likaa irrottavan vaikutuksen.
 • Toista puhdistus, jos astianpesukonetta käytetään paljon tai viime puhdistuskerrasta on kulunut jo aikaa.

Luukun tiivisteiden puhdistus

 • Astiapesukoneen luukun tiivisteet eivät puhdistu pesuohjelman aikana, jolloin tiivisteisiin roiskuneet tahrat voivat homehtua. Pyyhi peusuluukun tiivisteet kostealla mikrokuituliinalla puhtaaksi sinne joutuneista ruoantähteistä. Luukun sivuille voi myös roiskua juomista ja ruoantähteistä tahroja, jotka sinun tulee pyyhkiä puhtaaksi.

Astiapesukoneen etulevynpuhdistus

 •  Monet ruoka-aineet,mausteet ja juomat sisältävät voimakkaita väriaineita, kuten marjojen antosyaanit, kurkuma, paprika,punaviini jne, jotka  voivat aiheuttaa pysyviä värjäymiä astiapesukoneen etupaneeliin jos tiskikoneen ulkpintaa ei puhdisteta säännöllisesti.Tämän takia onkin  tärkeää, että  pyyhit etupinnan mahdollisimman pian tahrojen synnýttä.

  Puhdista etulevy mikrokuituisella liinalla, käsiastianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Kuivaa pinta lopuksi kuivalla liinalla.

Vinkkejä astianpesukoneen käyttöön

Näitä ohjeita noudattamalla, huolehdit laitteen kunnosta ja peset astiat taloudellisesti energiaa säästäen.

Tutustu sisältöihimme

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Call Now Button