Sisällysluottelo

Näin siivoat huoneesi

Tässä postauksessa saat vinkit miten siivoat huoneesi. Jotta huoneen siivous olisi tehokasta ja aikaa säästävää suosittelen, että siivoat huoneesi kolmivaiheisesti.
Siivouksen jakaminen 3 eri vaiheeseen helpottaa hahmottamista ja tekee siivoamisesta järjestelmällistä ja tehokasta. Minun on ainakin helpompi aloittaa siivous, kun tiedän jo etukäteen , mitä teen missäkin työvaiheessa.. Ilman selkeää systeemiä, siivoukseen kuluu turhan paljon aikaa ja se saa sen tuntumaan tylsältä.

 1. Tyhjennä huone roskista ja laita tavarat omille paikoilleen. Vie huoneeseen kuulumattomat tavarat pois
 2. Toisessa vaiheessa, imuroit petivaatteet ja sängyn, imuroit tai pyyhit huonekalut sekä pyyhit pölyt ja tahrat esineistä ja huoneen eri pinnoilta
 3. Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa imuroit lattian ja teet nihkeäpyyhinnän (riippuu lattiamateriaalista) sekä tarkastat tekemäsi siivoustyön. Kun siivous työ on suoritettu, voit onnitella itseäsi erinomaisesta työstä ja nauttia puhtaasta ja hyväntuoksuisesta huoneesta

Vaihe 1

Vie ylimääräiset tavarat pois huoneesta

 Vie ylimääräiset tavarat pois, jotka eivät kuulu huoneeseesi Ripusta lojuvat vaatteet takaisin henkareihin ja laita kaappiin ja likaiset vaateet pesukoneeseen. Jos kuivatat vaatteita huoneessa, viikkaa kuivuneet vaatteet kaappeihin ja taita pyykkiteline kasaan ja vie kylpyhuoneeseen viemästä tilaa. Lasit ja muut ruokailuvälineet kanna keittiöön. Tyhjennä roskakori ja vie kaikki silmillä nähtävät roskat pois huoneesta. Makuuhuoneen tulisi olla tyhjä sinne kuulumattomista tavaroista, ennen kuin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Laita makuuhuoneeseen kuuluvat tavarat omille paikoilleen: Puhtaat vaatteet vaatekaappeihin. yöpöydän tavarat omille paikoilleen, jos makuuhuoneessasi on kaapisto, laita tavarat omiin laatikoihin ja järjestä tavarat hyllykön päällä.

 Nyt, kun olet suorittanut ensimmäisen vaiheen, voit aloittaa itse siivouksen.

Vaihe 2

Huoneen siivouksen alottaminen

 Valitse seinä, josta aloitat siivoamisen. Etene järjestelmällisesti myötäpäivään niin, että aloitat siivoamisen yläpinnoista kohti alapintoja. Valitse haluamasi siivousaloituspiste esimerkiksi klo 12 ja etene siitä eteenpäin kohti klo 15.

Aloita pyyhkimällä katon ja seinän rajapinnasta. Jos omistat sisätikkaat, voit käyttää niitä apukeinona pyyhkiäksesi pölyt seinän yläosista, mutta se on hidas ja vahinkoaltis tapa puhdistaa pölyt katonrajasta.  Suosittelen sinulle kolmea erilaista tapaa tehdä se nopeasti ja helposti.

 1. Ikkunanpesuissa käytetään jatkovarsia, joilla pystytään pesemään korkealla sijaitsevat ikkunalasit. Liitä jatkovarteen ikkunanpesijän runko ja lisää siihen ikkunanpesin. Mikrokuituinen kangas poistaa tehokkaasti pölyn ja epäpuhtaudet katon rajasta.
 2. Käytä moppia ja siihen herkille pinnoille soveltuvaa mikrokuituista liinaa. Kuiva lattiamoppi soveltuu seinäpintojen puhdistukseen. Mopin on oltava ehdottoman puhdas, jotta seiniin ei tule värjäytymiä mopista

3. Kiinnitä mopinvarren päähän yksi tai kaksi mikrokuituliinaa kuminauhalla kiinni. Näin olet valmistanut uuden työvälineen katonrajan pyyhkimiseen koti-MacGyver tyyliin. Tällä pääset puhdistamaan hankalat ja ahtaat paikat.

Seinien pyyhintä

Siirrä kaapistot, sänky ja kaikki muut huonekalut pois seinän vierestä ennen siivouksen aloittamista, jotta pääset pyyhkimään koko seinäpinnan vapaasti. Jos mahdollista siirrä taulut, peilit ja muut koriste-esineet seinältä, jotta voit pyyhkiä niiden seinäpinnan niiden takaa. Voit tehdä yllättäviä pölypallo löytöjä, jos viimeisestä perusteellisesta puhdistuksesta on kulunut aikaa.

Aloita siivoaminen seinän ja katon rajasta valitsemallasi työvälineellä. Huomioithan seinämateriaalin valitessasi mikrokuitumoppia seinän puhdistukseen, Valitse seinien puhdistamiseen pehmeä herkille pinnoille soveltuva materiaali. Pyyhi seinän yläosa tasaisesti koko seinäpinnan alueelta. Siirry tasaisesti alaspäin, kun olet saanut seinän ylemmän osan pyyhittyä.

Kirjoituspöydän ja lipaston pyyhintä

Kun olet saanut koko seinäpinnan pyyhittyä katonrajasta lattialistaan, pyyhi seinän viereltä siirtämäsi huonekalut, kuten kirjoituspöytä, yöpöytä, lipasto, hyllyköt jne.  Poista päällitasoilta kaikki irtotavarat, jotta pääset pyyhkimään kaikki pinnat huolellisesti. Käytä pyyhintään laadukasta mikrokuituliinaa, joka sitoo pinnoilla olevan pölyn tehokkaasti. Suihkuta puhdistusainetta vain, jos lika ei muuten irtoa. Mikrokuituliinan miljoonat kuidut irrottavat epäpuhtauksia tehokkaasti myös ilman vettä tai puhdistusaineita. Liina muodostaa staattista sähköä kuitujen hankautuessa pintaa ja toisiaan vasten. Tämä tehostaa lian kiinnittymistä liinan kuiturakenteeseen.

 1. Pyyhi liinalla S- kirjainta muistuttavaa liikerataa puhdistettavalla pinnalla. Näin likapartikkelit tarttuvat hyvin liinan kuituihin kiinni.
 2. Siirry pyyhkimään lipaston tai hyllykön sivupintoja yksi pinta kerrallaan. Aloita pyyhkiminen pinnan yläosasta siirtyen järjestelmällisesti alas päin.
 3. Lipastossa on laatikoita, pyyhi laatikoiden kahvat 
 4. Kun olet pyyhkinyt yhden sivun kokonaan, Aloita seuraavan sivupinnan pyyhintä
 5. Kun olet pyyhkinyt kaikki pinnat, siirrä lipasto omalle paikalle
 6. Laita esineet lipaston päälle taikaisin

Peilien pyyhintä

 Kirkkaiden peilipintojen salaisuus on laadukas siivousliina ja etikasta ja vedestä sekoitettu pesuneste. Suosittelen, että käytät lasien ja peilien puhdistamiseen erikois- mikrokuituliinaa, jossa liinan kuidut ovat hyvin lyhyet. Tällainen liina on erinomainen sileiden pintojen, kuten lasi- ja peilipintojen puhdistamiseen, koska oikein käytettynä liina ei jätä raitoja pintoihin ja poistaa pölyn tehokkaasti.

Tee oma lasinpuhdistusneste sekoittamalla 50/50 suhteella vettä ja etikkaa. Jos peilissä on esimerkiksi on esimerkiksi kuivunutta hiuslakkaa yms. tarvitaan hieman järeämpiä toimenpiteitä tahrojen irrottamiseksi. Asetonilla ja ihonhoitoon tarkoitetuilla pienillä puuvillatyynyillä  irrotat peileistä vaikeimmatkin tahrat irti helposti. Pyyhi hankala tahraa asetonilla kostutetulla puuvillatyynyllä ja lika irtoaa kuin itsestään. Tee tahran poisto ennen peilin pyyhintää, koska muuten tahran poiston yhteydessä peiliin saattaa jäädä raitoja, jotka paljastuvat, kun katsot peiliä tietystä kulmasta.

Kun peilin pinnasta pahimmat tahrat ovat poissa, voit aloittaa itse peili puhdistamisen.

 1. Suihkuta tekemääsi pesuliuosta peilin pintaan tasaisesti koko pinnan alueelle
 2. Aloita pyyhkiminen ylhäältä ja tee S-kirjaimen muotoista liikettä peilin pintaa pitkin alaspäin koko peilin pinnalta
Pyyhintä järjestys

3. Käännä liinasta puhdas pinta ja toista pyyhintä uudestaan

4. Tarkasta työn lopputulos valoa vasten n 45 asteen kulmassa peilipintaan nähden. Tämä paljastaa, jos peiliin on jäänyt vielä tahroja tai raitoja

5. Toista pyyhintä tarvittaessa, jotta saat hohtavan ja kirkkaan peilipinnan

Taulujen pyyhintä

Seinällä roikkuvat taulut jäävät usein pyyhkimättä ja niihin kerääntyy pölyä.  Taulut/julisteet, joissa on muovi tai lasipinta pyyhitään mikrokuituisella liinalla. Pyyhi pöly ja sormenjäljet pois taulun etupinnasta. tämän jälkeen pyyhi taulun karmit sekä takapuoli. Tarkista valoa vasten työn lopputulos, jotta sait tahrat ja sormenjäljet pois taulun pinnasta.

Kun haluat poistaa pölyn öljyvärimaalauksesta, käytä joko pölyhuiskaa tai imuria luonnonharjaisella suulakkeella varustettuna.

Koriste-esineiden pyyhintä

 Herkille pinnoille en suosittele pyyhintää varsinkin, jos et tiedä varmasti kestääkö pinta mekaanista rasitusta. Monet koriste-esineet ovat pinnaltaan monimuotoisia, ja pyyhinnällä et todennäköisesti saa kaikkia yksityiskohtia edes puhdistettua. Liinalla pyyhintä voi vaurioittaa koriste-esineen pintaa, joten on parempi hakea vaihtoehtoisia puhdistusmenetelmiä

Jos sinulla on käytössä imuri, johon löytyy pyöreä luonnonharja suulake, saat pölyn poistettua vaurioittamatta esinettä. Harjakset irrottavat hellävaraisesti pölyn irti esineestä ja imurin ilmavirta imee irronneet pölyhiukkaset. Luonnonharjaksen toinen hyvä ominaisuus on, että niihin ei muodostu staattista sähkövarausta. Hankaussähkö aiheuttaa pölyhiukkasten kiinnittymisen suulakkeen harjaksiin, jolloin kaikki hiukkaset eivät kulkeudu imun mukana imuriin.

 1. Säädä imurin teho pienelle
 2. Kiinnitä luonnonharjainen pyörösuulake kiinni imuriin
 3. Aloita esineen imurointi
 4. Imuroi esineen kaikki pinnat järjestelmällisesti

Kun imuroit esinettä, pidä huoli, että suulakkeen runko ei kosketa esinettä, vaan ainoastaan suulakkeen harjat hipaisevat koriste-esineen pintaa irrottaen kertyneen pölyn. Imurin ilmavirta huolehtii lopusta.

(kuvassa luonnonharja suulake)

Koriste-esineiden puhdistus pölyhuiskalla

Vanha kunnon pölyhuiska on myös hyvä valinta pölynpoistoon, vaikka mielestäni imurointi yllä kerrotulla tavalla on tehokkaampi ja yhtä hellävarainen pölynpoistaja.

Pölyhuiskan teho perustuu staattisen sähkövarauksen muodostumiseen, kun huiskan kuidut hankautuvat toisiaan vasten. Sähkövaraus toimii, kuin magneetti tartuttaen huiskan irrottamat pölyhuikkaset kiinni kuituihin.

Lampunvarjostimen puhdistus

Lampunvarjostimia valmistetaan monista eri materiaaleista, joten puhdistustapa riippuu mistä materiaalista varjostin on tehty. Kankaisen varjostimen puhdistus onnistuu helpoiten joko imuroimalla tai nukkarullalla.

Imurointi on hyvä ja tehokas tapa poistaa pölyt lampunvarjostimesta. Valitse suulakkeeksi luonnonharjainen pölysuulake. Kun imuroit lampunvarjostimia puhtaaksi, älä paina suulaketta kiinni kankaan pintaan. Anna harjasten ja imurin ilmavirran tehdä työt. Näin kankaan pinta säilyy hyvänä pitkään, koska harjakset eivät kuluta kankaan pintaa.

Aloita imurointi varjostimen yhdestä pinnasta. Imuroi yksi pinta ylhäältä alaspäin ja jatka imurointia järjestelmällisesti myötäpäivään koko varjostimen pinnan alueelta. Toista toimenpide varjostimen sisäpinnalle.

Kangasvarjostimen pölynpoisto onnistuu myös nukkarullalla. Aloita rullaaminen varjostimen yläosasta kohti varjostimen alaosaan, Etene myötäpäivään rullaamalla ylhäältä alas. Toista toimenpide koko varjostimen pinta.

 Jos lampunvarjostin on valmistettu lasista, muovista tai metallista puhdistus onnistuu parhaiten käyttämällä mikrokuituliinaa. Toimenpiteet ovat periaatteessa samat, kuin kankaisen varjostimen kanssa. Aloita pyyhintä valitsemastasi varjostimen yläosasta ja pyyhi kohti pinnan alaosaa. Toista toimenpide myötäpäivään ylhäältä aloittaen.

Paperista valmistetut lampunvarjostimet voit puhdistaa pölyhuiskua käyttäen tai pehmeäharjaisella suulakkeella varustetulla imurilla.

Tuulettimen puhdistus

Jos sinulla on huoneen katossa tuuletin, näin puhdistat sen helposti ja nopeasti

 1. laita tyynyliina tuulettimen lavan päälle niin, että koko lapa on tyynyliinan sisällä.
 2. Vedä tyynyliinaa lavan molempia pintoja vasten, jolloin pölyt jäävät tyynyliinan sisään
 3. Toista toimenpide tuulettimen kaikille lavoille
 4. Tyhjennä pölyä sisältävä tyynyliina parvekkeella tai ulkona
 5. Käännä tyynyliina ylösalaisin ja laita pesukoneeseen

Sängyn siivous

Sängyn siivous

 1. Poista käytetyt pussilakanat, aluslakanat sekä tyynyliinat

Laita käytetyt petivaatteet pyykkikoriin ja vie pestäväksi Ihmisestä irtoaa päivittäin hiuksia ja hienojakoista hilsettä, joten hyvä vaihtaa Käytetyt sänkyvaatteet samalla, kun siivoat makuuhuoneen

 

Päivässä irtoaa 100–200 hiusta. Lyhyiden hiusten uusiutumista ei juuri huomaa, mutta pidemmät näkyvät helposti la­vuaarissa tai suihkun lattialla. Hilseen määrä on mutkikkaampi kysymys. Ihosolut uusiutuvat jatkuvasti, ja kuollutta solukkoa hilseilee pois.

Erään tutkimuksen mukaan ihon uloimmasta kerroksesta marraskedestä irtoaa tunnissa jopa 0,09 grammaa hilsettä. Se tekee päivässä pari grammaa.

Sirkku Peltonen, ihotautiopin dosentti, Turun yliopisto

 1. Peiton ja tyynyjen imurointi 

Peittojen ja tyynyjen imurointi irrottaa pölyä ja hilsettä tekstiilin syvemmistä kerroksista, jotka eivät lähtisi pelkällä tuulettamisella. Voit viedä ne ulos raikastumaan, jos vain mahdollista.

 

 3. Petauspatjan imurointi

Jos sinulla on käytössäsi tekstiilipesuri, suosittelen sen käyttöä aluspatjan puhdistuksessa. tekstiilipesuri irrottaa tehokkaasti likahiukkaset lankaan syvemmistä kerroksista. Puhdistus onnistuu myös tavallisella imurilla, mutta ei niin hyvin, kun painehuuhtelulaitteella.

 1. Aloita patjan imurointi valitsemastasi patjan kulmasta
 2. Imuroi tasaisesti vetävin liikkein yhdestä patjan reunasta kohti toista reunaa niin, että koko patja tulee imuroiduksi
 3. Käännä patja ympäri
 4. Toista patjan imurointi vaihe vaiheelta
 5.  Voit viedä halutessasi patjan tuulettumaan

 Jos patjassa on tunkkaista tuoksua ja sinulla ei ole mahdollisuutta viedä mattoa ulos, voit kokeilla seuraavaa. Levitä ruokasoodaa tasaisesti imuroidulle patjalle ja anna vaikuttaa 2-4 tuntia.  Ruokasooda on tehokas hajun poistaja, joka palauttaa patjaan puhtaan tuoksun.  Kun ruokasooda on saanut vaikuttaa riittävästi, imuroi ruokasooda pois patjan pinnalta ja toista tarvittaessa toimenpide patjan toiselle pinnalle.

 

 1. Patjan imurointi

Patjan puhdistukseen painehuuhtelulaite on paras väline, mutta kuten petauspatjankin kanssa, onnistuu toimenpide tavallisella imurillakin. Patjaan kertyy ajan saatossa pöly- ja hilsekertymiä, jotka saattavat aiheuttaa allergista reaktiota herkimmille. Jos aamuisin heräät nenä tukossa, niin voi olla hyvä ajatus puhdistaa sänky kunnolla.

 1. Imuroi patjan pinta tasaisesti aloittaen yhdestä reunasta vastakkaiseen reunaan.
 2. Vedä imurin suulaketta tasaisesti patjan pinnalla
 3.  imuroi huolellisesti koko patjan pinta
 4. Nosta patja pois sängyn rungosta (jos vain mahdollista) ja imuroi patjan molemmat sivut ja päädyt
 5. Käännä patja ympäri ja imuroi patjan toinen puoli tarvittaessa
 6. Halutessasi voit tehdä patjalle ruokasooda käsittelyn

 1. Petivaatteiden vaihto ja sängyn petaus

Kun olet imuroinut patjan, sänkyvaateet, tyynyt sekä petauspatjan. voit laittaa patjan takaisin sängyn runkoon ja petauspatjan sen päälle.

 1. Laita lakana sijauspatjan päälle
 2. Vaihda uudet pussilakanat peittoihin
 3. Vaihda uudet tyynyliinat tyynyihin
 4. Petaa sänky ja aseta tyynyt paikoilleen

Huonekalujen pyyhintä

Huonekalujen valmistusmateriaali vaikuttaa siihen, miten huonekalut pyhittään. Mikrokuituiset ja luonnonkuituiset pintamateriaalit ovat mielestäni helpointa imuroida käyttäen erillistä tekstiilisuulaketta, jos kangashuonekaluun on syntynyt tahroja, jotka eivät lähde pois imuroimalla, suosittelen siinä vaiheessa tekstiilipesurin käyttöön ottoa. Arkisiivouksessa huonekalujen imurointi on aivan riittävä toimenpide hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi. Jos sinulla ei ole erillistä tekstiilisuulaketta käytettäväksi, voit käyttää perussuulaketta imurointiin, kunhan olet puhdistanut suulakkeen ennen huonekalujen imurointia.

 

Laita tekstiilisuulake kiinni imuriin

Älä paina suulaketta voimakkaaasti pintaan kiinni, vaan anna harjasten irrottaa pölyn ja ilmavirta imee irronneen lian pois kankaan pinnasta

Aloita imurointi huonekalun yläpinnasta

Etene järjestelmällisesti kohti huonekalun alapintoja

Kun olet imuroinut valmiiksi, laita huonekalu omalle paikalleen

 

Nahkaissten ja tekonahkaisten huonekalujen puhdistukseen riittää usein pelkkä pyyhintä mikrokuituliinalla. Jos pinnassa on tahra, joka ei irtoa pelkällä pyyhinnällä, voit suihkuttaa pintaan mietoa saippualiuosta ja pyyhkiä liinalla tahra pois. Kun likatahra on pyyhitty pois, käännä liinasta uusi pinta ja viimeistele kohta puhtaalla liinan pinnalla. Muuten peruspyyhinnän työjärjestys on sama, kuin kangashuonekalujen kanssa,

 

Puupintaisten huonekalujen puhdistus tehdään Mikrokuituliinalla. Lisänä voidaan käyttää vettä tai pesuaineen ja veden seosta riippuen puupinnasta. Jos puupinta on käsitelty lakalla, maalilla tai öljyllä, voit pyyhkiä pinnan kevyesti kostutetulla liinalla. Jos puupinta on käsittelemätön, eli puuta ei ole käsitelty millään suoja-aineella, tehdään pyyhintä kuivalla mikrokuituliinalla.

 

Jos et ole varma onko puupinta käsitelty vai ei, voit tehdä helpon kotitestin asian selvittämiseksi. Tiputa muutama vesitippa puupinnalle. Jos tipoista muodostuu ns. vesikello tai pisara, on pinta todennäköisesti käsitelty suoja-aineella. 

Jos tiputtamasi vesipisarat imeytyvät pintaan muodostaen vesiroiskeen näköisen jäljen, todennäköisesti puupinta on käsittelemätön.

Vaihe 3

Lattiapintojen puhdistus

 Nyt kun olet siivonnut huoneesi muilta osin, jäljelle jää lattioiden puhdistus. kotisi lattiapinnan materiaali vaikuttaa siihen, miten pintojen puhdistus tehdään. , Kaikki lattiapinnat imuroidaan,, jonka jälkeen tehdään tehdään vielä pyyhintä, jos se soveltuu materiaalille. Jos kodissasi on kokolattiamatto , lattiapinnat vain imuroidaan puhtaaksi.  

Parketti-, laminaatti-, ja muovimatoille tehdään ensiksi imurointi, jonka jälkeen lattiat mopataan hieman kostutetulla mikrokuituisella mopilla. On tärkeää , että puhdistat lattiasi oikeassa työjärjestyksessä.. Ensiksi imuroi lattiapinnat puhtaaksi irtoroskasta ja helposti irtoavasta likahiukkasista.

Kun olet saanut koko lattiapinnat imuroitua,  voit aloittaa lattiapinnan moppaamisen. Käytä mikrokuituisia lattiamoppeja pyyhintään, koska materiaalina mikrokuitu on ylivoimainen puhdistusteholtaan  verrattuna puuvillasta valmistettuun lattialiinaan. Kostuta moppia hieman, jotta lattiaan kiinnittyneet tahrat ja pölyhiukkaset liukenevat irti ja  tartuvat kiinni lmopin miljooniin mikrokuitusäikeisiin.  Moppaa Järjestelmällisesti koko lattiapinta, tehden S muotoista kuviota, jolla varmistat, että kaikki pinnat tulevat pyyhityksi.

Tarkista tekemäsi siivoustyö

Nyt voit tarkistaa  tekemäsi siivoustyö ja jos kaikki  näyttävät hyvältä, voit onnitella itseasi hyvin tehdystä työstä. Itsestäni tuntuu ainakin, että huoneen siivous ilman selkeää suunnitelmaa tuntuu kaottiselta, ja nostaa kynnystä aloittaa siivousprojekti. Kun sinulla on selkeä suunnitelma, mitä teet missäkin työvaiheessa, siivoustyö tuntuu helpolta ja se sujuu nopeasti.

Yhteenveto

Tarvitsemasi työvälineet

 • Imuri ja pehmeäharjainen suulake huonekalujen ja esineiden imurointiin
 • Mopin varsi sekä mikrokuituinen moppi
 • Mikrokuituliinoja
 • Etikkaa
 • Mietoa puhdistusainetta
 • Ruokasoodaa

 Jaa huoneesi siivous  3 eri työvaiheeseen

 • Ensimäinen vaihe  
  kerää kaikki roskat  ja huoneeseen kuulumattomat tavarat pois ja vie ne omille paikoilleen. Jos huoneessa lojuu käytettyjä vaatteita vie ne pesuun. Puhtaat vaatteet ripusta henkareihin tai viikkaa kaappeihin. Huoneen täytyisi olla tyhjä kaikesta turhasta, jotta siivous olisi mahdollisimman tehokasta ja joutuisaa.
  ​​​​​​​
 • Toinen vaihe
  Tässä vaiheessa  teet kaiken muun siivoustyön paitsi lattiapinnat. Etene  myötäpäivään järjestelmällisesti yläpinnoista kohti alapintoja

 • Kolmas vaihe
  Imuroi ja pese lattiat. Kun olet saanut työn omasta mielestäsi tehtyä, tee vielä lopullinen tarkistus, . Jos jonkin kohta on jäänyt ephuomiossa tekemättä, voit korjata asian nyt. Onnittele itseäsi hyvästä työstä ja nauti puhtaasta huoneesta

Tutustu sisältöihimme

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Scroll to Top
Call Now Button