Mistä kaikki sai alkunsa?

2008 Työskentelin kotisairaanhoidossa. Kiire kunnan kotihoidossa oli normaalia. Työtahti oli kova eikä asiakkaiden hoitoon ehtinyt syventyä riittävästi. Ylitöitä sai tehdä lähes päivittäin.

 Aikataulut kotihoidossa oli suunniteltu todella tiukoiksi.  Asiakkaiden runsaudesta ja meidän hoitohenkilökunnan vähyydestä johtuen, asiakkaille ei jäänyt riittävästi aikaa. Hoidollisten toimenpiteiden lisäksi monilla ikääntyneillä  oli selvä tarve siivouspalveluille. Kaikilla ei ollut vain lähi-omaisia, lapsenlapsia tai muita sukulaisia, jotka olisivat voineet käydä auttamassa kodinhoidossa. Tämä tuntui surulliselta ja turhauttavalta kun en voinut auttaa heitä toivomallani tavalla.

Sain lapsiltani idean oman yrityksen perustamisesta. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään tietoa siivousyrityksen perustamisesta tai toiminnan hoitamisesta. Se tuntui hypyltä syvään tuntemattomaan, mutta sisäinen ääneni sanoi sen olevan oikea ratkaisu.

Aloin tehdä siivoustyötä hoitotyön lisäksi. Päivät venyivät pitkiksi kun työpäivän jälkeen  kävin siivoamassa asiakkaiden koteja seitsemänä päivänä viikossa. 

Yksi asia johti toiseen ja asiakkaita alkoi kertyä suositteluiden ja viidakkorummun kautta ennemän kuin kykenin yksin hoitamaan. Siivouspalvelulle oli kasvava kysyntä. Päätin laajentaa toimintaa ja palkata samanhenkisiä ihmisiä mukaan. Vuonna 2011 sai alkunsa perheyritys Kotipalvelu Männynhavu Oy. 

Ritva Bergström

Scroll to Top
Call Now Button