Sisällysluottelo

Pyykinpesukoneen puhdistus etikalla

 Paha haju pesukoneessa johtuu pesukoneen sisäpintoihin ja nukkasihtiin kertyneestä moskasta. Pesuaineissa käytettävä zeoliitti sitoo vedestä kalsiumia ja magnesiumia,jotka heikentävät pesuaineden puhdistustehoa.

Zeoliitti on veteen liukenematon savenkaltainen aine ja ajan kuluessa sitä kertyy pesukoneen sisälle muodostaen pahan hajuisia saostumia. 

Vaatteista irtoava nukka ja muu moska kuten hiekka ja taskuihin jäänyt roska kerääntyvät pesukoneen nukkasihtiin ja kannen tiivisteisiin. Pyykin mukana koneeseen joutuneet hiuspinnit ja muut pienet esineet voivat vaurioittaa pesukoneen pehmeitä kumitiivisteitä

Etikka on ekologinen pyykinpesukoneen puhdistaja, joka poistaa hajun ja saostumat pesurummusta ja putkistoista. Etikan teho perustuu sen happoisuuteen(Ph 2,9), joka liottaa tehokkaasti pesukoneen sisälle syntyneitä saostumia.

 Suosittelen, että teet etikka puhdistuksen pesukonelle  kerran 3 kuukaudessa 90-95 asteisella valkopesu ohjelmalla. Näin vältät zeoliitti-, ja kivennysaineista syntyvien saostumien syntymisen, kun kuuma vesi ja hapan väkivinaetikka liuottaa ja desinfioi pesukoneen sisäpinnat puhtaaksi.

  • Laita suojakäsineet ja puhdista .pesuluukun tiivisteet sekä nukkasihti sinne kertyneestä moskasta.  Käytä tarvittaessa apuna tiskiharjaa ja astianpesuainetta hankalampien tahrojen kanssa.
  • Vedä pesuainelokerikko varovasti ulos koneesta. Kostuta mikrokuituliinaa väkiviinaetikalla ja pyyhi kaukalo puhtaaksi huuhtelu-, ja pesuaine jäämistä. Huuhtele lokerikko lopuksi lämpöisellä vedellä ja aseta takaisin paikoilleen.
  • Tarkista, että pesukoneen poistoputkeen ei jää nukkaa tai muuta roskaa, jotka voisivat aiheuttaa tukoksia.
  • Lisää pesurumpuun 4-5 desilitraa  väkiviinaetikkaa. Pese kone tyhjänä 95 asteisella valkopesuohjelmalla ilman esipesua.
  • Koneen ollessa pyörimässä voit samalla pyyhkiä laitteen ulkopinnat puhtaiksi. Kostuta mikrokuituliinaa väkiviinaetikalla ja pyyhi  pesukoneen ohjauspaneeli ja nappulat sekä muut pinnat puhtaaksi.
  • Jos kuitenkin havaitset koneessa vielä olevan epämiellyttävää tuoksua, toista  etikkakäsittely uudestaan 95 asteen pesuohjelmalla.
  • Jätä pesukoneen lukku auki pyykinpesun jälkeen. Näin pesurumpu ja sisäpinnat kuivuvat pesukertojen välillä ja näin estät homekasvustojen ja bakteerien lisääntymisen .

Tutustu sisältöihimme

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Close Menu
Call Now Button
×
×

Basket