“Siivousfirman valintaa vaikutti kolme tärkeää tekijää: Luotettavuus,Ammattitaito ja Laatuavastaava hinta”

Kukka S. yrittäjä

Kukka S. elää puolisonsa kanssa kiireistä elämää , josta työ täyttää ison osan arjesta viikonloppuja myöten. Illat täyttyvät usein työhön liittyvistä kokouksista ja tapahtumista ja kotiin päästyään on takki usein aika tyhjä. Haastava työ ja pitkät päivät ovat nostaneet Sunnuntaipäivien ja pyhien  merkityksen hyvinkin arvokkaiksi lepopäiviksi.

Kukka työskentelee palvelualalla yrittäjänä , ja työt kulkevat hänen mukanaan vapaa-ajallakin…

 

Kukan Mies toimii rakennusbisneksessä ja sesongista riippuen työpäivät venyt hyvinkin pitkiksi.

 Perheen lapset ovat muuttaneet jo pois kotoa ja elävät omilla tahoillaan, mutta heidän ollessaan vielä  pieniä oli siivouspalveluille erityinen tarve.

Siivouspalvelusta on ollut korvaamaton apu

 Siivouspalveluja olemme käyttäneet niin tässä kodissa kuin aiemmissakin, parikymmentä vuotta. Lasten ollessa vielä kotona oli siivousapu täysin korvaamaton. Jonkun keksimä aika ei vain yksinkertaisesti riitä työ-läksy-harrastus-pyykki-eipäs-juupas-ruoka-vaate-kuljetus-kauppa -rumbaan.”

Lasten lähdettyä maailmalle Kukka kuvitteli, että hänellä jäisi  enemmän aikaa upean 300m2 kodin hoitoon ja siivoukseen.

 

 Nyt kun lapset ovat jo omissa em.kuvioissa, luulisi tietysti olevan aikaa siivoukseen, mutta kuin varkain muut itseä kiinnostavat tekemiset ovat vieneet mennessään. Nykyinen kotimme on suhteellisen uusi ja mahdottoman kaunis.

Halusimme ammattilaisen hoitamaan kotiamme niin, että se myös pysyisi mahdollisimman pitkään kauniina. Kodissamme on paljon jalopuupintaa, kiiltävää laattaa ja muita erityishoitoa vaativia pintoja. Ammattisiivooja osaa hoitaa asian niin, että meille ei jää kuin se helppo peruspuhtauden ylläpito.

Yhteistyö aikaisemman siivousyrityksen kanssa päättyi ja heille tuli ajankohtaiseksi etsiä uusi yhteistyökumppani, joka täyttäisi heidän tarpeet.  Harkinnan jälkeen, he päättivät kilpailuttaa siivouspalvelut.

 Siivouspalvelua valitessamme pyysimme kolme ehdokasta käymään. Siivouspalvelun valintaan vaikutti kolme tärkeää tekijää: Luotettavuus, ammattitaito ja laatua vastaava hinta. Em.tekijät usein näkyvät vasta kokemuksen jälkeen, mutta niin se vaan on. Onneksi meillä oli jo entuudestaan kokemusta myös muista yrityksistä, joten arviointi ensimmäisten kertojen perusteella oli helppoa.

Todellinen ammattitaito näkyy lopulta siinä ammattiylpeydessä, jota tekijöillä on: Ei ole kyse pelkästä siivouksesta, vaan toisen kodin  kokonaisvaltaisesta huolehtimisesta. Lappu pöydällä: ”Moi, oletteko huomanneet että suihkuhuoneen hana tiputtaa.” Tai ”Moi, ihana keli oli pitää mattoja tuulettumassa, voi kun ensi kerrallakin olisi tällainen pakkanen.” Mitäpä luulette, minkälainen fiilis on tulla kotiin. Sitä vaan halaa sitä lappua ja yrittää olla  pakahtumatta.

Kotisiivousyhteistyön aloitus

Yhteistyömme alkoi, kartoituskäynnillä, jolloin tutustuimme heidän kotinsa tiloihin ja pintamateriaaleihin. Siivoussuunnitelman pohjana käytimme  Arki Premium siivouspakettia , jota  muokkasimme yhdessä juuri heidän ‘tarpeisiinsa sopivaksi palvelukokonaisuudeksi..

Kukan ja hänen miehensä  kauniissa kodissa on paljon pintamateriaaleja ja yksityiskohtia jotka tuli huomioida siivousteknikoita ja siivousvälineitä sekä puhdistusaineita valitessa. Kirjasimme toimenpiteet ja erityishuomiot siivoussuunnitelmaan , jota lähdimme toteuttamaan.

Teemme säännöllisesti asiakastyytyväisyyskyselyjä palvelumme kehittämiseksi. Tiedustelin Kukalta,  miten hänen arkensa on muuttunut , kun hän on ulkoistanut siivouspalvelut.

Kun toinen tulee ja ottaa vastuulleen kodin siivouksen, niin se nauttiminen luksuksesta alkaa jo päiviä ennen. Toki itselle jää vielä niitä juoksevia pyykinpesu-ruuanlaitto-niitä näitä kotihommia, mutta niistä jopa nauttii, kun sen ison rykäisyn on joku muu jo tehnyt. Ja kukapa ei olisi siivoushommiin ryhtyessään huomannut

kesken kaiken tielle osuessa, että ai tuo laatikko kaapissa täytyisi selvittää tai ei kun nyt on pakko pestä uuni, kuka tulisi vetämään sen ulos että saisi takaakin. Eli tämä rönsy-efekti. Ja illalla huomaat, että kuusi asiaa on kesken ja varsinkin imurointi. Lattioiden pyyhkimistä et ehtinyt edes aloittaa. Ja siis on lauantai. On siinä eri jännä odottaa sunnuntaita.

Siivouspalveluita olemme käyttäneet jo niin pitkään, ettei oikein osata ajatella elämää ja arkea ilman niitä. Eikä haluta. Se miten luottosiivousyrityksemme poisjääminen vaikuttaisi arkeemme, olisi jo ajatuksena kauhistus. En aio sitä pohtia enempää

 Tuttavapiiriä kuunneltuani olen tullut siihen päätelmään, että siivouspalveluihin käyttöä estää ajatus: ”En halua, että minun kotiini tulee vieras ihminen” Joo, hyvä on. En minäkään. Mutta olen ottanut sen riskin ja saanut perheelleni runsaasti lisää mukava-aikaa. Ja se vieras ihminen ei olekaan kohta vieras ihminen.

Heidän Kiireinen  elämänrytminsä tarvitsee vastapainoksi laadukasta vapaa-aikaa  hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Kukka ja hänen puolisonsa ovat löytäneet heille mieluisimman tavan nauttia lomista ja lisääntyneestä vapaa-ajasta.

Töitä pääsee tehokkaimmin karkuun matkustelemalla. Pidemmillä lomilla pidemmälle ja lyhyemmillä jonnekin Euroopan ihastuttavasti kaupungeista. Mökkeily kesällä raatamisleirillä on luksusta sopivassa määrin. Kotipihalta on lyhyt matka syksyisin sieniapajien äärelle ja saaliin siivoaminen terassilla hämärtyvässä illassa on yhtä oopperaa sielulle. 

 

Keväällä leipäkiireen jälkeen ei edes sisälle ennätä, kun pihatöihin tulee tartuttua jo autosta noustua. Perennojen kasvun ja syksyllä istutettujen sipulien ääneen kannustaminen on täysin järjellistä hommaa. 

Golf, bloggaaminen ja cheerleading olisivat tietysti hyvinkin hohdokkaita harrastuksia ja ilman epäröintiä niihin menestyksellisesti päivittäin vapaa-aikamme käyttäisimme, mikäli ei tarvitsisi vahtia kiikarilla järvelle kuinka monta poikasta joutsenpari tänä vuonna teki ja kuinka ne sorsanpojat muka taas oppivat niin nopeasti omilleen. Ja oman aikansa vievät tietysti ne lämpimässä tallissa olevat Kansanauton ja  Furyn.

(Kuvassa Kukan silmäterä Plymouth Fury)

Tutustu sisältöihimme

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

Scroll to Top
Call Now Button