Pseudomonas bakteerit

Pseudomonas-bakteerien sukuun kuuluvat kasvien patogeeninen bakteeri P. syringae, ihmisen patogeeni Pseudomonas aeruginosa, joka on vedessä, maassa, keinotekoisilla pinnoilla ja ihmisen iholla elävä yleinen sauvabakteeri.

Jos elimistön vastustuskyky ei toimi kuten pitäisi, bakteeri saattaa aiheuttaa esimerkiksi korva- ja silmätulehduksia, virtsatieinfektioita tai verenmyrkytyksen.

Bakteeri on luonnostaan vastustuskykyinen monille antibiooteille ja kehittää jatkuvasti uusia keinoja vastustaa niitä. Pseudomonas voi selviytyä esimerkiksi sairaalavälineissä, kuten katetreissa.

Sen on havaittu säilyvän toimintakykyisenä jopa siivoamisen jälkeen, minkä vuoksi se saattaa tarttua potilaasta toiseen. Bakteerin päästessä elintärkeisiin elimiin, kuten keuhkoin, potilas voi kuolla.

Maaperässä elävä Pseudomonas putida ja muutamia muita Pseudomona heimoon kuuluvia bakteereita, joiden tiedetään aiheuttavan pastöroimattoman maidon ja muiden maitotuotteiden pilaantumisen. Pseudomonas-bakteerit ovat aineenvaihdunnan kannalta hyvin monenkirjavia ja voivat näinollen vallata hyvinkin erilaisia elinlokeoita, ja niitä pidetään yleensä pilaantumisen aiheuttajina.

Pseudomonas bakteerien Vähenemisaste 99+%

Kokeet on suorittanut Kansasin yliopisto

Lähde: Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskukset

Scroll to Top
Call Now Button