Sisällysluottelo

Parketin pesu

Parketin pesu suoritetaan  nihkeäksi kostutetulla mikrokuituitu mopilla. pesuliuokseen tarvittaessa lisätään PH-neutraalia puhdistusainetta. Liian kosteata moppia tulee välttää, koska se voi vahingoittaa herkkää parketin pintaa.

Hyvin pidetty parkettilattia on kaunis, joka ei jää huomaamatta keneltäkään.Parkettilattia investointi, joka nostaa kotisi arvoa ja lisää viihtyvyyttäsi.. Parketti säilyy kauniina pitkään, kunhan sitä hoidetaan oikein ja säännöllisesti.

Parketin pesuaine

Parketin puhdistukseen riittää usein pelkkä vesi. Likaiseen lattiaapintaan voit käyttää neutraalia ja hellävaraista pesuainetta.

Pesuainetta tulee käyttää kohtuudella. Liiallinen pesuaine muodostaa likaa keräävään kalvon parketin pintaan. Viimeistele lattia nihkeällä mopilla, jotta lattiapintaan ei jää pesuainejäämiä kerämään likaa.

Liian voimakkaat pesuaineet eivät tee hyvää puupinnalle. Pahimmillaan parkettia suojaava vaha tai lakkakerros voi liueta pois liian voimakkaan aineen vaikutuksesta.

pintakäsitellyn parkettilattian puhdistukseen voit käyttää öljysaippuaa tai jo aikaisemmin mainitsemaani Ph arvoltaan neutraalia ja mietoa puhdistusainetta

Öljy- , vaha- tai lakkakäsitellyille lattioille olisi suositeltavaa levittää hoitoainetta pesun yhteydessä pari kertaa vuodessa.

Parketin pesu suoritetaan  nihkeäksi kostutetulla mikrokuituitu mopilla. pesuliuokseen tarvittaessa lisätään PH-neutraalia puhdistusainetta. Liian kosteata moppia tulee välttää, koska se voi vahingoittaa herkkää parketin pintaa.

Parketin pesuvälineet

Tarvitset:

Moppivarsi
Valitse varsi, jonka pituutta voit säätää. pituutesi ja  työtehtävän mukaisesti. Tämä tekee työskentelystäsi erogonomisempaa.. laadukas mopinvarsi on rakenteltaan kevyt ja siinä on hyvät otekahvat.

Mopin levykehys

 Valitse levykehys, jossa on  liikkuva 3D nivel varren kiinnitykseen. Tämä helpottaa työskentelyäsi mahdollistaa hankalien paikkojen pyyhinnän esimerkiksi sängyn, kirjahyllyn yms alta.

Mikrokuitumoppeja

Hanki laadukkaita mikrokuitumoppeja.Ne soveltuvat erinomaisesti parkettipintojen puhdistukseen. Mielestäni lyhytkarvainen lankamoppi soveltuu parhaiten parkettilattioiden puhdistukseen.

Parketin pesuaine

Valitse parketin pesuun mieto PH-arvoltaa 6-8 pesuaine. Liian vahvat pesuaineet voivat vaurioittaa parketin pintaa ja jättää lattiapinnan laikukkaiksi.

Ämpäri tai suihkepullo

Parketin puhdistuksessa tarvitset vain hieman vettä. Kuivaa moppi huolellisesti jos kostutan sen  ämpärissä. Henkilökohtaisesti suosin suihkepulloa, koska a sinun on helppo  kontroloida mopin kosteutta.

Parkettilattian pesun esivalmistelut

 Vie  matot  ulos pesun ajaksi tuulettumaan , sillä pienetkin kivet yms mattojen alla saattavat aiheuttaa parkettilattiaan naarmuja.

parketin puhdistus aloitetaan irtoroskien ja pölyjen imuroinnilla. Käytä luonnonharjaista lattiasuulaketta, joka on hellävarainen lattiapinnalle. 

Roskat saat poistettua myös kuivamoppaamalla. Käytä lattian pyyhintää laadukasta mikrokuituista liinaa. Mikrokuituliinaan muodostuu staattinen sähkövaraus hankautuessaan lattiapintaa vasten. Hankaussähkö toimii kuin magneetti, joka sitoo irtoroskat liinaan kiinni.

Parketin pesu

Parketin onnistuneessa pesussa on tärkeää kinnittää huomiota oikeisiin siivousmetodeihin, siivousvälineisiin ja puhdistusaineisiin.

Huomioithan, että mikrokuitumoppi ei ole liian kostea pyyhittäessä. Lattian tulisi olla täysin kuiva pari minuuttia kosteapyyhinnän jälkeen

 Hyvä idea varmistaa, että moppi tulee sopivan nihkeäksi on kostuttaa moppi suihkepullolla. Näin vältät kostuttamasta moppia liialla vedellä. Muutama suihkaus sumutinpullosta riittää.

Toinen hyvä tapa on kostuttaa vain puolet mopista. Taita  kuiva ja kostea osa sisäkkäin ja kierrä taitetut osat yhdessä. Näin kuivakin puoli kostuu juuri sopivasti.​​​​​​​​​​​​​ ja märkä puoli kuivuu riittävästi.

Tahrojen poisto parketista

Paras tapa estää pinttyneen lian tarttuminen parketin pintaan on nopea reagointi. Pyyhi Pinta puhtaalla vedellä heti tahran synnyttyä. Tämä riittää usein toimenpiteeksi. Pinttyneen tahran saat poistettua tahranpoistoaineella.

Sopiva tahranpoistoaine valitaan tahratyypin mukaan.

Rasvapohjaiset tahrat, kuten suklaa, juusto yms ,irtoavat parhaiten mineraalitärpätillä. Tärpätti irrottaa tehokkaasti myös kengistä syntyneet jäljet.

Muste,- ja kuulakärkikynistä syntyneet jäljet irtoavat alkoholipåohjaisella aineella. Laimenna Sprii veden kanssa ja pyyhi jäljet pois.

Punaviini ja etikka voivat läpäistä parkettia suojaavan kalvon ja imeytyä puupintaan. Tällaisissa tilanteissa likaantunut alue tulee käsitellä parkettipinnoille tarkoitetulla puhdistusaineella. Aine poistaa myös lattiaa suojaaavan kalvon .Pinta käsitellään pesun jälkeen uudestaan parketin hoitoaineella.

Parkettilattian pesutiheys

Parkketti tulisi imuroida 2-3 kertaa viikossa. Pinta naarmuuntuu herkästi ulkoa sisätiloihin tulevasta hiekasta ja pienistä kivistä. imuroinnintarve luonnollisesti kasvaa jos perheessä on pieniä lapsia tai ulkoilevia kotieläimiä.

Voit korvata imuroinnin kuivamoppauksella. Kuivamoppaus tarkoittaa, että  pesumoppia ei kostuteta vaan pyyhintä suoritetaan puhtaalla mikrokuitumopilla.

 Kuivamoppaus on hyvä vaihtoehto irtolian poistoon jos sinulla on pieniä lapsia.Jälkikasvun olessa nukkumassa, voit pyyhkiä irolian lattiasta herättämättä heitä.

Tee nihkeäpyyhintäi ainakin 1 kerran viikossa jos vain mahdollista. Ylläpitosiivous helpottuu ja vältät pinttyneiden tahrojen syntymistä.

Tutustu sisältöihimme

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Scroll to Top
Call Now Button